Platform Weert in Beweging werkgroepen - Zorg en Welzijn

Overgewicht en diabetes nemen in Weert helaas nog steeds toe, dat blijkt uit de Gezondheidsmonitor. In Limburg ontwikkelen deze aandoeningen zelfs nog sneller dan in de rest van Nederland. De Gemeente Weert heeft ervoor gekozen hier werk van te maken door J.O.G.G. gemeente te worden, Jongeren op Gezond Gewicht. Platform Weert in Beweging heeft, geinitieerd door de werkgroep Zorg- en Welzijn in beweging, gekozen om parallel aan de slag met Weert Positief Gezond.

Weert Positief Gezond haakt in op het Nationale Programma Preventie van VWS en het daaruit voortvloeiende Alles is Gezondheid. Dit is een door VWS ge├»nitieerd netwerk van partijen die actief zijn op het gebied van preventieve gezondheid en een belofte doen hier pro actief mee aan de slag te gaan en blijven. De Alles is Gezondheid pledge (belofte) van Weert Positief Gezond wordt getekend op 13 juni 2017.  Weert Positief Gezond haakt tevens in op Limburg Positief Gezond, van waaruit een bredere kijk op gezondheid wordt aangereikt.

In Weert worden de volgende acties ondernomen vanuit het project ‘Weert Positief Gezond’

  • Partijen vanuit de 5 ringen (Onderwijs, Bedrijven, Sportsector, Zorg- en Welzijn en lokale overheid) oproepen om in te haken op Weert Positief Gezond
  • Partijen vanuit de 5 ringen bieden de 2 maandelijkse Weert Positief Gezond thema’s aan, aan hun achterban
  • Consumenten worden uitgenodigd voor de Weert Positief Gezond inspiratie sessies
  • Consumenten oproepen om in te haken op een gratis Weert Positief Gezond programma op Beweegnet
  • Zorg- en welzijn partijen en wijk (zorg) teams worden op de hoogte gesteld en kunnen ook inhaken op de Weert Positief Gezond

Er wordt, op basis van het model Positieve Gezondheid en de richtlijnen op gebied van bewegen en voeding van de WHO en Gezondheidsraad, elke 2 maanden een thema uitgewerkt en gratis aangeboden en er wordt een specifiek programma gratis online aangeboden voor mensen die aan hun gewicht willen werken.

Professionals en consumenten die hierop in willen haken kunnen zich gratis registreren als vriend of ambassadeur van Platform Weert in Beweging.

WERKGROEP

Esther van den Bor
Punt Welzijn

Pauline Schrooten
Iedereen Kan Sporten (IKS) Midden Limburg

John van Heel
Life Style Vitae

Suzanne van Lierop
Stichting Ontspan Water

John Seuren
Land van Horne

Rick Laurens-Janse
D.S.O.

Erwin Smeets
D.S.O.

Tom Steijvers
MetGGZ

Petra Wiermans
CO-EUR

Marly Brenkman
Voedingscoach Marly

Marga Verspagen
Balansfactor

Davy Reijnders

Jacq Cuijpers

Platform Weert in Beweging submenu