Nieuws Olga Commandeur in Weert bij kick off Bewegen op Maat

gepubliceerd op: 23-09-2013 21:23

Afgelopen zondag 22 september is door Olga Commandeur het eerste exemplaar van het handboek en de daarbij behorende instructie DVD voor Bewegen op Maat van Punt Welzijn  overhandigd aan wethouder Litjens.

Olga Commandeur, presentatrice van Nederland in Beweging en voormalig topsportster is ambassadeur voor Bewegen op Maat. Zij kwam daarom zondag speciaal naar Weert om aanwezig te zijn bij de Kick Off en natuurlijk om mensen enthousiast te maken weer lekker te gaan bewegen.

Op de Nieuwe Markt,tijdens Cultureel Lint vonden na het officiële moment in samenwerking met Let’s Move, er allerlei leuke beweegactiviteiten plaats. Olga deed actief mee, gaf twee workshops “Weert in Beweging”  en spoorde de mensen ter plekke aan om lekker mee te gaan bewegen.

Veel mensen zijn alleen en zien soms dagenlang niemand. Ook vinden mensen het soms moeilijk een eerste stap te zetten of denken dat lukt mij toch niet meer. Punt Welzijn heeft “Bewegen op Maat” ontwikkeld. Dit maatjesinitiatief richt zich op inactieve senioren en het bevorderen van hun sociale fitheid. Wat is sociale fitheid : iemand voelt zich lichamelijk én geestelijk beter ! Ook op hogere leeftijd kun je nog zeker je conditie verbeteren en je zelfvertrouwen verhogen. Bij Bewegen op Maat gaan vrijwilligers samen met een ouder iemand in de veilige thuissituatie eenvoudige oefeningen doen. Na een aantal beweegmomenten (rond de 10 weken) kan worden gekeken naar andere wensen of behoeften. Samen kan worden bekeken of er een leuke activiteit buitenshuis is waaraan iemand kan gaan deelnemen. Voor de vrijwilliger is een cursus ontwikkeld die basiskennis geeft over ons lijf en wat bewegen teweeg kan brengen.

Op zondag is er ook door verschillende partners een visiedocument ondertekend. Ondertekenaars  verklaren achter “Bewegen op Maat” te staan en zich in te gaan zetten om dit te implementeren in Weert. Dit deden o.a. gemeente Weert, Huisartsengroep HAGRO, fysiotherapeuten, GGD Limburg Nord, Huis voor de Sport Limburg, Multidisciplinair Samenwerkingsverband MDS Weert, Mediweert, Oefentherapie Cesar Weert, Weerter Sportraad en de Zonnebloem Weert.

Punt Welzijn is nog op zoek naar vrijwilligers en deelnemers voor Bewegen op Maat. Wilt u lekker actief aan de slag gaan, iets voor iemand betekenen, en ook nog iets leren ? Meld u zich dan als vrijwilliger aan bij het Servicepunt Vrijwilligers van Punt Welzijn. Ook deelnemers zijn van harte welkom. Wie mee doet aan Bewegen op Maat zal merken dat men zich na een aantal weken al fitter voelt. Voor alle informatie, ook over andere maatjesinitiatieven  neemt u contact op met servicepunt Vrijwilligers van Punt Welzijn of mail naar vrijwilligerswerk@puntwelzijn.nl  Natuurlijk kunt u ook altijd even binnenlopen, u bent van harte welkom bij Punt Welzijn op de Maasstraat 36.

De ontwikkeling van Bewegen op Maat is mede mogelijk gemaakt door  financiële steun van gemeente Weert, Provincie Limburg en het Oranje Fonds.

 

terug naar overzicht