Nieuws De SUPER 5 INSCHRIJVING GEOPEND, het leukste evenement voor de hele familie! 13 t/m 17 augustus 2014

gepubliceerd op: 11-06-2014 20:20

De SUPER 5 INSCHRIJVING GEOPEND, het leukste evenement voor de hele familie! 13 t/m 17 augustus 2014

WETHOUDER GEERT GABRIELS DOET EERSTE INSCHRIJVING VAN DE SUPER-5! Op het kantoor van Weert Media werd onder toezicht van wethouder Geert Gabriels de originele Super-5 Bokaal door Pierre Emans namens AV Weert  teruggegeven aan Ab Denessen (94). Ab Denessen was oprichter van de eerste Super-5 in 1982. Dit landelijke recreatief-sportieve evenement trok jaarlijks tot wel 1.000 deelnemers, waaronder families, verenigingen, scholen, groepen etc. Een fantastische week, ook wel spontaan door voormalige deelnemers de leukste week van Weert genoemd. Doe je een hele week mee, dan krijg je op zondag 17 augustus tijdens de grote intocht in het centrum van Weert de felbegeerde Super-5 medaille tijdens de huldiging in het centrum. Voor de grootste groep werd jaarlijks de Super-5 Bokaal overhandigd. Nu dus weer terug op de plek en te zien in de etalage van het kantoor van Weert Media naast bakkerij Mertens-Roeleven aan de Langpoort  7a in Weert. Een uitdaging om een zo groot mogelijke groep te vormen.

Dit gezellige en recreatieve evenement  vindt plaats aan het einde van de zomervakantie dit jaar en iedereen uit heel Nederland kan zich inschrijven. Met een verwachte opkomst van wederom meer dan 1.000 deelnemers wordt er gedurende een week wordt er gezwommen, gewandeld, hardgelopen in het bos en gefietst in een schitterende groene omgeving. Weert is niet voor niets in 2014 uitgeroepen tot Groenste stad van Europa! Een ware belevenis.

De laatste dag is er een minitriathlon met feestelijke intocht in de binnenstad met afsluitend een spetterend muziekspektakel. De vijf dagen zijn onderverdeeld in respectievelijk een bosloop, wandelen, zwemmen, fietsen en de laatste dag de minitriathlon. Daar de Super 5 gericht is op de recreatieve sporter heeft de organisatie de afstanden aangepast in drie verschillende categorieën zodat dit een uitgelezen kans is om ook als recreant te ervaren wat deze duursporters volbrengen. Je kunt je inschrijven met het hele gezin, klas, vereniging, vriendengroep, bedrijf etc. Men kan zich ook inschrijven per onderdeel en er zijn tevens leuke arrangementen te boeken. Een SUPER leuk evenement dus!

In de week van de Super-5 vind ook de nacht van Johnny Hoes en Super Weert Live plaats, samen Weert Muziekstad. In de speciale Zomerkrant Weert in Beweging, die begin augustus bij iedereen weer in de bus zal vallen zijn de volledige programma’s opgenomen van de Super-5, nacht van Johnny Hoes en Super Weert Live. Samen met mooie foto’s, historische terugblikken en leuke acties rondom deze leukste week van Weert, is alles over deze evenementen gebundeld te lezen. In het praatprogramma 1414 wat via Weert TV zal worden uitgezonden op 28 juni komen de organisatoren van de de Super-5 en de Weert Muziekstad aan het woord. Mis het niet! Wij roepen iedereen op om zich in te schrijven voor de Super-5, kijk voor alle mogelijkheden op www.super-5.nl Voor meer informatie of inschrijven: www.super-5.nl contact: Cindy Denessen of Ronald Sinnige

 

terug naar overzicht