Nieuws GENOMINEERDEN BEKEND KIWANIS SPORTGALA WEERT

gepubliceerd op: 13-01-2017 10:37

Persbericht, Weert, 11 januari 2017

GENOMINEERDEN BEKEND KIWANIS SPORTGALA WEERT

Waar Kunst, Cultuur en Sport elkaar ontmoeten

Fotobijschrift: van links naar rechts Frank Ramaekers (Kiwanis Weert), Lorenzo Caboni, Raymon Truijen, Jasmijn Ras en Cindy Denessen (Weerter Sportraad)

Voor het eerst zullen de sporters van Weert gehuldigd gaan worden op het eerste Kiwanis Sportgala Weert in Beweging, waar sport, kunst & cultuur zich verbinden.

Het Sportgala zal plaatsvinden op donderdag 26 januari in het Munttheater. Serviceclub Kiwanis uit Weert heeft zich verbonden aan deze grootse avond waar de Sportman en Sportvrouw van het jaar uitgeroepen gaan worden. Ook is er de Lei de Borgie Bokaal voor het Sportteam van het jaar, de G-sporter van het jaar, talent van het jaar, de eremedaille en nieuw, ook een titel voor de Sportcoach van het jaar.

De Weerter Sportraad heeft de nominaties in ontvangst genomen en uit de drie beste per categorie zal uiteindelijk op het Sportgala de winnaar uitgeroepen worden.

Maar liefst vijf verschillende nominaties zijn gevallen bij de dansers van Dansschool Fresh uit Weert.  Iedere categorie heeft drie genomineerden, bij het sportteam van het jaar zijn het er twee en bij het sporttalent van het jaar zijn het er vijf.

Alle genomineerden van het jaar 2016 zijn:

Sportman: Peter Bernsen (zwemmen), Aito Köster (boksen) en Lorenzo Caboni (break dance).

Sportvrouw: Maaike Caelers (triathlon), Jasmijn Ras (breakdance) en Vera van Pol (turnen).

Sportcoach: Radenko Varagic (basketbal), Raymon Truijen (Fresh Allstars) en Jules Smolenaers (Hockey).

Sporttalent: Roel van Overbeek (basketbal), Emmie Weekers (hardlopen), Meike Hulleman (turnen), Alessandra Wiezer (paardrijden eventing) en Lorenzo Caboni (breakdance).

G-Sporter: Vincent Hendrikx (zwemmen), Nick Close (all-round) en Björn Jaeken (tafeltennis).

Sportteam - Lei de Borgie Bokaal: De Rog Masters heren 200+ (zwemmen) en de Fresh Allstars (breakdance).

Eremedaille: Ilham Cherkaoui (basketbal), Wiel Weijgerse postuum (boksen en zwemmen) en Ria Lamerikx (basketbal).

Op het sportgala worden de winnaars bekend gemaakt en worden tevens prachtige kunstwerken van PSW, RICK en het Toon Hermans Huis Weert geveild telkens na de uitroeping van een winnaar.

De avond wordt cultureel omlijst door RICK, o.a. de Big Band van leider Mia Claessen, bestaande uit enthousiaste jongeren die hun muziek ook als sport zien. Alsook een dansoptreden van het prachtige showballet van Sandra Höpfner-Buchnitzki

Tevens vind er een spetterend optreden plaats van wereldkampioen breakdance jeugd: de Fresh Allstars uit Weert! De afterparty wordt verzorgd door DJ Laurens.

De opbrengst van de avond gaat naar verschillende goede doelen; Het Toon Hermans Huis Weert, Jeugd in Beweging Weert en naar een bijzonder project “Kip Jenn”. Dit is een een droomproject van Jennifer Konings (25) uit Weert, die als sinds haar jeugd een progressieve hersenziekte heeft waardoor haar beperkingen steeds meer toenemen. Middels prachtige schilderijtjes vertelt zij hoe je toch positief in het leven kunt staan. Kip Jenn is een project met als doel een prachtig boekje te kunnen uitgeven voor andere kinderen in Nederland die deze ziekte hebben en hier kracht uit kunnen putten. De winnende sporters zullen ook allemaal een mascotte Kip Jenn overhandigd krijgen, gemaakt door PSW.

Nog meer sportiviteit: In de foyer van het Munttheater geeft het dartteam Fanatics uit Weert een demonstratie en kunnen de gasten zelf ook pijltje gooien.

Het Sportgala Weert in Beweging wordt mede mogelijk gemaakt door de Weerter Sportraad, de Gemeente Weert, de Kiwanis Weert en sponsoren.

Via facebook wordt men op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen van het Sportgala Weert in Beweging!

Het Sportgala Weert is voor iedereen toegankelijk. Kosten van een ticket zijn 12,50 euro inclusief een pauzedrankje. Men kan ook naar de afterparty komen om de winnaars te feliciteren, aanvang vanaf 22.30 uur.

Kaartverkoop via www.munttheater.nl  

Voor meer informatie neemt u contact op met Cindy Denessen 06 – 207 49 885

 

terug naar overzicht