Nieuws Uniek event voor sportieve hondenliefhebbers

gepubliceerd op: 20-01-2016 09:38

Zaterdag 23 januari wordt er door de oprichters van de facebookpagina Canicross Limburg en zuidoost Brabant een unieke bijeenkomst georganiseerd voor sportieve hondenliefhebbers. De bijeenkomst is gratis toegankelijk.   

Canicross laat zich het best omschrijven als hip hardlopen in de natuur met een aangelijnde hond die naar hartenlust mag trekken zodat baas en hond samen zo snel mogelijk een parcours over onverharde paden afleggen. Deze vorm van achter je hond aan rennen is ooit begonnen in de sledehondenwereld als middel om de honden buiten het sneeuwseizoen te trainen. Tegenwoordig staat de sport open voor alle typen honden, klein of groot, ras of geen ras. Naast canicross zijn er ook andere vorm van sportief en actief bezig zijn met je trouwe viervoeter; zo is er bikejoring, waarbij je op een mountainbike achter je hond aanfiets, steppen en dogcamp (dogcamp is een combinatie van bootcampoefeningen voor de eigenaar en agility oefeningen voor de hond). Deze sporten worden beoefend waarbij de hond een speciale trektuig draagt, zodat deze optimaal en vrij kan bewegen en ademen.*  

Vanaf 10.30 uur zijn geïnteresseerden welkom bij de van Horne Hoeve (Trancheeweg 22  Weert). Er is koffie met lekkere appeltaart en verse soep verkrijgbaar. Na een korte introductie en kennismaking worden er verschillende groepen gevormd, die deelnemen aan de verschillende workshops.

Om 11 uur start de eerste workshopronde. Er zullen 3 workshoprondes zijn van ongeveer 30 minuten: canicross, steppen/bikejoring en dogcamp.

Na afloop is er nog gelegenheid voor nadere kennismaking met elkaar, vragen te stellen aan de ervaringsdeskundigen.

 

Mensen die met hun hond willen deelnemen zijn van harte welkom. Meld je even aan bij facebookgroep Canicross Limburg en zuidoost Brabant. * Sportieve kleding, hardloopschoenen en speciaal tuig voor de hond zijn wenselijk. Tijdens dit event kunnen er tuigen gepast en aangeschaft worden. Voor vragen of meer informatie over dit event verwijzen wij naar onze facebookpagina of neem contact op met Chantal 06-15890230. Voor algemene info over canicross kijk op de landelijke website www.canicrossnederland.nl

 

terug naar overzicht