Agenda Special Sportmix - voetbal bij RKSV Merefeldia

Datum: 06-06-2020
Start om: 14:00
Eindigt om: 15:30
Locatie: Sportcentrum De Bengele
De Bengele 8, 6031 TZ Nederweert


Dit speciale sportaanbod voor mensen met een beperking is ontstaan door de krachten van sportverenigingen én professionals te bundelen. En daarmee maken we van de Bengele “dé sportieve ontmoetingsplek van Nederweert voor iedereen”.

Sportkennismakingslessen
Mensen met een beperking kunnen tijdens de Special Sportmix elke drie weken kennis maken met een andere sport. De verenigingen die betrokken zijn bij de Bengele Beweegt verzorgen deze lessen onder professionele begeleiding. Deelnemers die in het verleden al hebben deelgenomen aan activiteiten van de Special Sportmix reageren veelal positief. Iedereen kan op zijn of haar niveau meedoen. Veel deelnemers komen elke keer meedoen en genieten zichtbaar. Ze laten vaak zien dat ze meer kunnen dan ze zelf denken. Er zijn deelnemers die normaal niet zonder rollator kunnen lopen, maar tijdens de sportlessen wel!

Verenigingen zijn individueel vaak zelf niet in staat om sportaanbod te ontwikkelen voor mensen met een beperking. Doordat vanuit de Bengele Beweegt hierin samengewerkt wordt, blijkt het wel mogelijk te zijn om samen een structureel aanbod te creëren en nieuwe doelgroepen te bereiken. Dit alle vindt plaats onder begeleiding van professionals.

Aanmelden voor deelname aan een activiteit is wenselijk: specialsportmix@debengelebeweegt.nl

terug naar overzicht