Nieuws PRESENTATIE AVOND STADSAGENDA WEERT 2016

gepubliceerd op: 09-11-2015 16:07

27 november 2015: PRESENTATIE AVOND STADSAGENDA WEERT 2016 - SPORTHULDIGINGEN - VEILING KUNSTWERKEN PSW EN HET TOON HERMANS HUIS! Op 27 november a.s. zal in zaal Don Bosco het eerste exemplaar van  de Stadsagenda Weert in Beweging 2016 overhandigd gaan worden aan Burgemeester Jos Heijmans, wethouder Geert Gabriels en wethouder Paul Sterk. Tijdens deze avond worden er kunstwerken van PSW geveild (beelden een onderwerp van Weert uit) en dit jaar ook 14 kunstwerken van de schilderclub van het Toon Hermans Huis. De kunstwerken van deze schilderclub beelden allemaal een gedicht van Toon uit. Een prachtig initiatief.  Een aantal van de prachtige kunstwerken siert de cover van de Stadsagenda 2016. Het Toon Hermans Huis bestaat in 2016 vijf jaar dus daarmee is de Stadsagenda een mooi collectors item geworden!

Deze avond vinden tevens diverse sporthuldigingen van sporters die een medaille gehaald hebben. De sporters van de stichting Gaan voor Goud worden voorgesteld en er zijn dit jaar voor het eerst in Weert prijzen voor: de Sportman en Sportvrouw van het jaar, de Lei de Borgie bokaal voor het sportteam van het jaar, de sporter(s) van het jaar met een beperking en de eremedaille van de Weerter Sportraad wordt uitgereikt.

Naast de kunstwerken wordt ook een speciaal voor Sjeng Schalken gemaakt tennisracket geveild, waar hij Wimbledon mee gespeeld heeft als 8ste van de wereld. De opbrengst van dit speciale racket gaat naar We Pink Your Day in Weert. (verwendag voor vrouwen met kanker).

De opbrengst van de kunstwerken van het Toon Hermans Huis gaat naar het huis zelf. De opbrengst van de kunstwerken van PSW wordt verdeeld over meerdere goede doelen waaronder een bijdrage voor de Stichting Gaan voor Goud. Er zijn optredens van o.a. het RICK, Duo Von en Ome Willum, Duo Double You en dansschool Fresh. Wethouder Paul Sterk gaat een eigen geschreven sonnet voorlezen over Antje van de Statie, direct hierna wordt een prachtig kunstwerk wat hiervan gemaakt is geveld. Hapjes worden verzorgd door Silverlicious en Hermanns Gilde Slager. Bovendien krijgt u bij aankoop van een kunstwerk een mooie fles wijn van Leon Colaris Wijnhandel aangeboden. Deze bijzondere avond staat helemaal in het teken van Weert in Beweging, een avond waar sport & cultuur bij elkaar komen en verbindingen gelegd worden. De presentatie wordt gedaan door Ton Adriaens en de veiling door bevlogen veilingmeester Niels Kooijman. Uiteraard krijgen alle gasten die avond de Stadsagenda Weert 2016 mee naar huis! Voor vragen of het reserveren van een plaats kunt u contact opnemen met Cindy Denessen, 06 – 207 49 885. De toegang is gratis.

terug naar overzicht