Nieuws Sportgala Limburg komt naar Weert

gepubliceerd op: 19-11-2014 09:55

Het Limburgse Sportgala, georganiseerd door de provincie Limburg, vindt dit jaar in Weert plaats. De beste Limburgse sporters van 2014 worden onderscheiden met de Provinciale Sportprijs Limburg tijdens de Go for Gold Sportprijs Limburg bijeenkomst. De winnaars worden op maandagavond 15 december 2014 bekend gemaakt tijdens een gala in het Munttheater in Weert. Vanaf 22.00 uur is er een ruime samenvatting van deze uitzending te zien op tv-zender L1. Op 23 november 2014 worden de genomineerden in de verschillende categorieën bekend gemaakt.

De provincie Limburg heeft gevraagd of de uitreiking van de Limburgse sportprijs in Weert kan plaatsvinden. Geert Gabriels, wethouder sport is enthousiast: “Weert ademt sport! Onze infrastructuur is geweldig, zeker in combinatie met sporten in het groen. In dit jubileumjaar Weert 600 jaar stad hebben we verschillende NK’s, WK’s en andere sportevenementen gehad; handboog, zwemmend redden, triathlon, schietsport, nationaal zwembadcongres, Super 5, Bloem van Weert, een colorrun, straatvoetbal finale enz. Weert is een echte sportstad. Zo is 83% van de jeugd lid van een of meer van de 80 sportverenigingen. Weert is de enige stad in Nederland waar basketbal, volleybal en paardensport al jarenlang op het hoogste niveau worden beoefend. Dat veel mensen sporten, is mede te danken aan de prachtige sportaccommodaties voor jong en oud en voor valide en mindervalide sporters. Verder hebben we een van de eerste en mooiste calisthenicsparken in Nederland, een LOOT school met vele topsporttalenten, een eigen sporttalentenviering en er ligt een visie  voor een regionaal talentcentrum. In 2012 is Weert bovendien uitgeroepen tot sportgemeente van Nederland. Redenen te over om alle topsporters van Limburg in Weert te verwelkomen.”

Prijzen en onderscheidingen

De genomineerden voor de Go for Gold Sportprijs Limburg zijn reeds door de vakjury bepaald. Door je stem in de publieksjury te laten horen, kan jij meebepalen wie de uiteindelijke winnaars zijn. Als je stemt maak je kans op een toegangskaart voor de Go for Gold Sportprijs Limburg bijeenkomst. De genomineerden zijn geboren Limburgers of personen die gedurende de carrière langdurig in Limburg gewoond, gesport hebben of anders actief zijn geweest. Allen hebben een grote bijdrage geleverd om Limburg als sportprovincie op de kaart te zetten. In alle categorieën zijn er drie genomineerden benoemd. Het publiek kan van 23 november t/m 7 december 2014 via de website www.sportprijslimburg.nl een keuze maken voor een winnaar uit de 5 categorieën. De stemverhouding tussen Publiek en Vakjury is gelijk. De categorieën zijn: Sportman, Sportvrouw, Sporter met een beperking, Sporttalent en Sportploeg. Verder is er een Sport Award. Deze prijs wordt uitgereikt aan een Limburgse sportpersoonlijkheid als erkenning voor het totale ‘sportoeuvre’ dan wel levenswerk als actief sporter, trainer, official en/of kaderlid. De keuze voor de Sport Award van het jaar wordt door de vakjury bepaald.

terug naar overzicht