Nieuws Sport Combi-pas - Ook voor mensen met een beperking!

gepubliceerd op: 31-10-2014 15:35

‘Op welke manier kunnen we de drempel verlagen voor mensen die te weinig bewegen, om gezonder in beweging te komen. Met die vragen ging John van Heel van Life Style Vitae eind 2013 in gesprek met Cees Kersten van de Weerter Sportraad. Punt Welzijn, Wonen Limburg, Life Style health & prevention, de gemeente Weert en een aantal sportverenigingen sloten aan om te onderzoeken of er gezamenlijk een sport combi-pas te realiseren was. “Het gaat er uiteindelijk om dat mensen duurzaam in beweging blijven, dan hebben ze er ook een leven lang plezier van” aldus van Heel en Kersten. Beide heren stonden in voorjaar 2012 ook gezamenlijk aan de wieg van Platform Weert in Beweging, een overlegorgaan om sport in gesprek te brengen met verschillende partners in zorg en welzijn.

De Sportimpuls, die subsidie verstrekt heeft aan dit project, is een subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen langdurig te laten sporten en bewegen. Deze activiteiten bestaan uit het opstarten en aanbieden van sportaanbod voor mensen die niet of nauwelijks sporten en bewegen of dreigen te stoppen met sporten en bewegen.

‘Door de sportimpuls subsidie krijgen we de mogelijkheid om de Sport Combi-pas op te zetten en toe te passen voor mensen die het normaal wat moeilijker hebben om sporten te betalen en voor mensen die juist de combinatie van sporten zoeken. We richten ons in de eerste fase op de wijken Biest, Keent, Fatima, Moesel, maar later ook op de andere wijken van Weert.

Meld je aan!

Heb je een interesse, grijp dan nu je kans! Je kan je via PGW (esther.pgw@gmail.com) of via  infoteam@lifestylevitae.nl aanmelden voor de nieuwe Sport Combi-pas.

Je krijgt een gratis intake en kan, als je aan de voorwaarden voldoet, aan het programma (voor 6 maanden) deelnemen met een voordeel van maar liefst 50%.

terug naar overzicht