Nieuws Start Sport Combi-pas Weert

gepubliceerd op: 02-10-2014 08:06

Life Style Vitae i.s.m. sportverenigingen!

‘Op welke manier kunnen we mensen die te weinig bewegen stimuleren toch wat meer in beweging te komen. Hoe kunnen we mensen die verschillende sporten willen beoefenen een gemakkelijke ‘één loket’ service bieden?’ Met die vragen ging John van Heel van Life Style Vitae eind 2013 in gesprek met Cees Kersten van de Weerter Sportraad. Punt Welzijn, Wonen Limburg, Life Style health & prevention, de gemeente Weert en een aantal sportverenigingen sloten aan om te onderzoeken of er gezamenlijk een sport combi-pas te realiseren was. “Het gaat er uiteindelijk om dat mensen duurzaam in beweging blijven, dan hebben ze er ook een leven lang plezier van” aldus van Heel en Kersten. Beide heren stonden in voorjaar 2012 ook gezamenlijk aan de wieg van Platform Weert in Beweging, een overlegorgaan om sport in gesprek te brengen met verschillende partners in zorg en welzijn.

In de basis van het plan van van Heel stond het feit dat, in de nieuwe beweegrichtlijn, die al sinds 2009 door de WHO wordt aanbevolen voor een goede gezondheid, een nieuw element is opgenomen, de spiernorm. Door elke week de spieren  eens flink aan te pakken hebben we minder kans op overgewicht, diabetes, hart- en vaat ziekten, verschillende vormen van kanker, maar ook minder kans op botbreuken en blessures. “Vaak vinden mensen het dus wel goed om 1 of 2 keer per week een spier verstevigende les te doen zoals fitness, body pump, core power, bootcamp, judo, yoga of pilates, maar willen ze daarnaast een andere sport doen zoals zwemmen, tennis, hardlopen of atletiek. Hier hebben we een oplossing voor gezocht.

Het plan is ingediend in juni voor een sportimpuls subsidie en die werd begin september toegekend. De Sportimpuls is een subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen langdurig te laten sporten en bewegen. Deze activiteiten bestaan uit het opstarten en aanbieden van sportaanbod voor mensen die niet of nauwelijks sporten en bewegen of dreigen te stoppen met sporten en bewegen.

‘Door de sportimpuls subsidie krijgen we de mogelijkheid om de Sport Combi-pas op te zetten en toe te passen voor mensen die het normaal wat moeilijker hebben om sporten te betalen en voor mensen die juist de combinatie van sporten zoeken. We richten ons in de eerste fase op de wijken Biest, Keent, Fatima, Moesel, maar later ook op de andere wijken van Weert.

Vanaf 1 november kunnen mensen uit de wijken Biest, Keent, Fatima en Moesel zich aanmelden voor de nieuwe Sport Combi-pas. Life Style Vitae stuurt hiervoor 4000 vouchers rond in deze wijken, waarmee geïnteresseerden een afspraak kunnen maken voor een gratis fitheid- en leefstijl test ter waarde van 75 euro. Voldoet men aan de voorwaarden dan kan men deelnemen aan het programma en ontvangt men voor 6 maanden een opstart voordeel van maar liefst 50%.

Geïnteresseerden kunnen al mailen naar infoteam@lifestylevitae.nl.

terug naar overzicht