Nieuws Plan voor ontmoetingsplek op Centrum-Noord

gepubliceerd op: 08-07-2014 08:42

Doet u met ons mee?

Centrum-Noord, een mooi plekje in Weert om te werken en te wonen. Wij - de bewoners van Centrum-Noord – missen alleen nog een ontmoetingsplek. Binnen niet al te lange tijd willen we dat samen in onze buurt realiseren.

We hebben al een locatie op het oog: het bouwrijpe terrein aan de Suffolkweg, aan het water, met de dikke kastanjeboom in het midden. Ons idee is om daar een plekje van te maken waar voorbijgangers even kunnen pauzeren, medewerkers die tussen de middag een ommetje maken even kunnen zitten, bewoners elkaar kunnen treffen en waar onze kinderen kunnen spelen. Kortom, een plek waar jong en oud elkaar ontmoet.

De eerste stappen zijn al gezet. Met diverse partijen hebben we gesprekken gevoerd en op steun van de gemeente en de wijkraad kunnen we rekenen. Onze buren, de ondernemers van Centrum-Noord, nemen we ook graag mee in onze plannen. Via deze nieuwsbrief geven we de komende tijd regelmatig een update. De eerste schets voor de inrichting van het stuk rondom de kastanjeboom ligt er al. We hebben zin om de schop in de grond te zetten en er wat moois van te maken.

Vanuit de gemeente en de wijkraad is ondersteuning en subsidie toegezegd. Het gaat echter om kleine bedragen. Vandaar dat wij op zoek zijn naar sponsoren, bij voorkeur bedrijven waarvan de medewerkers straks ook gebruik maken van de ontmoetingsplek. Uiteraard worden de namen van onze sponsoren ook verwerkt in de communicatie rondom dit project en wordt de (bedrijfs)naam op bijvoorbeeld een bankje of ander element opgenomen.

Ziet u ons initiatief wel zitten en heeft u een idee om hier op wat voor manier dan ook een bijdrage aan te leveren? Laat het ons weten, dan maken we er samen wat moois van.

De bewoners van Centrum-Noord Te bereiken via Inge Janssen: ingejoris@gmail.com of 06-10394673.

terug naar overzicht