Nieuws Olga Commandeur in Weert voor Bewegen op Maat en startschot SAMEN ACTIEF

gepubliceerd op: 27-04-2014 13:00

Olga Commandeur in Weert voor Bewegen op Maat en startschot SAMEN ACTIEF 

Op zondag 27 april vindt er in Weert de Dag van Sport en Bewegen plaats. In het centrum vinden er die dag vanaf 13.00 uur allerlei sport- en beweegactiviteiten plaats. Op het hoofdpodium naast de Martinuskerk zal Olga Commandeur twee workshops geven “Weert Beweegt door Bewegen op Maat”. Ook zal zij die middag samen met burgemeester Jos Heymans het startschot geven voor de campagne Samen Actief.

Eenzaamheid is een landelijk probleem en ook in Weert zijn de cijfers erg hoog. Van de 55-plussers is zelfs meer dan 40 % matig tot sterk eenzaam. Een ander feit is dat met name ouderen te weinig bewegen. Men vindt het vaak moeilijk een eerste stap te zetten of denkt dat lukt mij toch niet meer. Punt Welzijn heeft daarom “Bewegen op Maat” ontwikkeld. Hoofddoel is het bevorderen van  sociale fitheid van ouderen. Wat is sociale fitheid : iemand voelt zich lichamelijk én geestelijk beter ! Ook op hogere leeftijd kun je nog zeker je conditie verbeteren en je zelfvertrouwen verhogen. Bij Bewegen op Maat gaan vrijwilligers samen met een ouder iemand in de veilige thuissituatie eenvoudige oefeningen doen. Na een aantal beweegmomenten (rond de 10 weken) kan worden gekeken naar andere wensen of behoeften. Samen kan worden bekeken of er een leuke activiteit buitenshuis is waaraan iemand kan gaan deelnemen. Vrijwilligers worden hierbij geschoold en begeleid.

Olga is ambassadeur voor Bewegen op Maat. Zij is presentatrice van Nederland in Beweging van omroep Max en voormalig topsportster. Als beweegambassadrice probeert zij mensen bewust te maken van regelmatig bewegen en wat dit voor je lijf en geest kan doen. Op 27 april geeft Olga om 14.00 uur en om 15.45 uur twee workshops waar iedereen aan mee kan doen.

Geïnspireerd door Nederland in Beweging is Punt Welzijn nu bezig met het maken van een nieuw dagelijks tv programma op Weert TV. In samenwerking met John van Heel van Efaa en WTV zal er van maandag tot en met vrijdagmorgen een leuk beweegprogramma worden aangeboden rond de klok van 10.00 uur. Hele eenvoudige, leuke oefeningen die je thuis voor de buis mee kan doen. Voor wie Nederland in Beweging te zwaar is, is dit een perfect alternatief.

Punt Welzijn is nog op zoek naar vrijwilligers en deelnemers voor Bewegen op Maat. Wil je lekker actief aan de slag gaan, iets voor iemand betekenen, en ook nog iets leren ? Meld je dan als vrijwilliger of deelnemer aan bij het Servicepunt Vrijwilligers van Punt Welzijn. Mail naar vrijwilligerswerk@puntwelzijn.nl  of neem contact op met Angela ten Bloemendal van Punt Welzijn via a.ten.bloemendal@puntwelzijn.nl Natuurlijk kun je ook altijd even binnenlopen, je bent van harte welkom bij Punt Welzijn op Maasstraat 36.

Tot ziens op zondag 27 april !

De ontwikkeling van Bewegen op Maat is mede mogelijk gemaakt door  financiële steun van gemeente Weert, Provincie Limburg en het Oranje Fonds.

terug naar overzicht