Nieuws Platform Weert in beweging sluit zich aan bij de provincie Limburg campagne: We zijn zelf het medicijn

gepubliceerd op: 16-05-2018 12:43

Wist jij dat 30% van het aantal gevallen van dementie wereldwijd veroorzaakt wordt door een ongezonde leefstijl? Door gezond te leven en aandoeningen waarmee je te maken hebt goed in de gaten te houden, kun je zelf de kans op dementie kleiner maken. Hoe eerder je hiermee begint, hoe beter voor je hersengezondheid!

Weten wat je zelf kunt doen om je risico op dementie te voorkomen? Risicofactoren voor dementie zijn roken, overmatig alcoholgebruik, depressie, obesitas, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, een te hoog cholesterol, een gestoorde functie van de nieren en suikerziekte. Beschermende factoren zijn er ook: voldoende beweging, gezonde voeding en mentaal actief zijn en blijven.

Het Alzheimer Centrum Limburg voert in 2018 een campagne met de slogan ‘’We zijn zelf het medicijn’’. Het doel van deze campagne is om zoveel mogelijk mensen in Limburg bewust te maken van de invloed van leefstijl op je hersengezondheid en je risico op dementie. Onderdeel van de campagne is de gratis MijnBreincoach app, die je inzicht geeft in je eigen hersengezondheid. Ook helpt de app je bij het nemen van kleine en haalbare stappen naar een gezondere leefstijl, en daarmee naar gezondere hersenen.

Platform Weert in Beweging heeft zich aangemeld bij het ‘’vriendenprogramma’’ van de campagne en onderstreept daarmee het belang van preventie van dementie en een gezonde leefstijl. Meer weten?

Campagnewebsite: www.wezijnzelfhetmedicijn.nl MijnBreincoach webportaal: www.mijnbreincoach.eu MijnBreincoach app: zoek op ‘’Breincoach’’ in uw Appstore (iOS) of Google Play Store (Android) Social media: Twitter (‘’MijnBreincoach’’) en Facebook (‘’we zijn zelf het medicijn’’)

E-mail adres Platform Weert in Beweging: info@beweegnet.nl

Website Platform Weert in Beweging: www.weertinbeweging.nl

terug naar overzicht