Nieuws WINNAARS SPORTPRIJZEN KIWANIS SPORT & CULTUURGALA WEERT

gepubliceerd op: 29-01-2018 09:01

Waar Kunst, Cultuur en Sport elkaar ontmoeten

Voor de tweede keer zijn de sporters van Weert gehuldigd op het Kiwanis Sport & Cultuurgala Weert in Beweging, waar sport, kunst & cultuur zich verbinden.

Het Sportgala zal vond plaats op zaterdag 27 januari in het Munttheater in Weert en werd gepresenteerd door Maurice Graef, Cindy Denessen en Cees Kersten.

Serviceclub Kiwanis uit Weert heeft zich verbonden aan deze grootse avond waar de Sportman/vrouw van het jaar uitgeroepen werd. Ook is er de Lei de Borgie Bokaal voor het Sportteam van het jaar, de G-sporter van het jaar, talent van het jaar, bijzondere sportaward en ook een titel voor de Sportcoach van het jaar uitgeroepen.

Alle genomineerden en winnaars het jaar 2017 zijn :

Sportman/vrouw: Veerle Dignouts (turnen), Maaike Caelers (triathlon), Paulos Claessens (breakdance). WINNAAR SPORTVROUW VAN HET JAAR: Maaike Caelers (triathlon)

Sportcoach: Raymon Truijen (breakdance), Olaf van der Zanden (GvG) en Jules Smolenaers (Hockey).

WINNAAR SPORTCOACH VAN HET JAAR: Olaf van der Zanden

Sportteam - Lei de Borgie Bokaal: Dames 1 Hockey, Breakdance Crew Fresh Allstars, Heren 1 Triathlon.

WINNAAR SPORTTEAM VAN HET JAAR: Hockey Dames 1

G-Sporter: Nick Close (all-round), Jos Keersemaekers (handbike), Hanneke Kort (AV Weert)

WINNAAR G-SPORTER VAN HET JAAR: Jos keersemaekers (handbike)

Sporttalent: Lotte Hermans (turnen), Philippe Houtackers (paardrijden/springen), Lorenzo Caboni (breakdance), Dyonne Klomp (zwemmen/RBW), Demi Nieuwekamp (BMX), Emma Bocken (paardrijden/springen).

WINNAAR SPORTTALENT VAN HET JAAR: Philippe Houtackers

 

Huldiging Sportaward 2017: Wim van Vorstenbos

Tijdens deze avond is de nieuwe website van www.weertinbeweging.nl gelanceerd waar men de sporters met hun bijzondere prestaties kan terugvinden met cv en mooiste sportfoto. Een aanwinst voor Weert waar we met trots onze (top)sporters kunnen presenteren.

Op het Sport & Cultuurgala werden tevens prachtige kunstwerken geveild, gemaakt door kunstenaars van RICK, waaronder Mia van Roy en Philo-Pisters-Plum.

De avond werd cultureel omlijst door RICK, o.a. de Big Band onder leiding van Mia Claessen, bestaande uit enthousiaste jongeren die hun muziek ook als sport zien. Alsook een dansoptreden van het prachtige showballet van Sandra Höpfner-Buchnitzki

Natuurlijk lieten de Fresh Allstars zich zien en hebben we een prachtige optreden van zangeres Ellen Valkenburg gehad, welbekend van het optreden tijdens de opening van het Cultureel lint 2017.

Bij de ontvangst in de foyer speelden Marie-Jose Didderen (Chello) en Sylvia Berghs (piano) diverse muzikale stukken. De afterparty werd verzorgd door DJ Laurens.

Tijdens deze avond heeft de aftrap plaatsgevonden  voor de WEERT CULTUUR AWARDS die in 2019 bekend gemaakt gaan worden.

De opbrengst van de avond ging naar het goede doel “United by Music”.  Met de opbrengst van de veiling wordt een start gemaakt voor een eigen United by Music orkest in Weert.

United by Music geeft getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans om op te treden voor een groot publiek. Het doel van de stichting is om de inclusie van mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen en hun kwaliteit van leven te verbeteren

Voor meer informatie kunt u kijken op www.unitedbymusic.nl

Er was deze avond ook een superleuke loterij met prachtige prijzen van diverse ondernemers uit Weert.

Het Kiwanis Sport & Cultuurgala Weert in Beweging werd mede mogelijk gemaakt door de Weerter Sportraad, de Gemeente Weert, RICK, de Kiwanis Weert en sponsoren.

terug naar overzicht