Nieuws Platform Weert in Beweging ondertekend 'Alles is Gezondheid' belofte

gepubliceerd op: 15-06-2017 20:53

Platform Weert in Beweging ondertekend belofte

De ‘Leefstijl is medicijn’ beweging!

  • Een gezondere Weerter generatie
  • Werken aan duurzame gezondheid – Leefstijl = Medicijn

 

Op 13 juni ondertekende John van Heel, namens de stuurgroep van Platform Weert in Beweging de ‘Alles is Gezondheid’ pledge (belofte), onderdeel van het VWS Nationaal Programma Preventie.  

Het Nationaal Programma Preventie is gestart in 2014 en heeft als doel een vermindering van de  groei van het aantal mensen met een chronische ziekte. De focus van het programma ligt op minder alcohol, roken, depressie, diabetes, overgewicht en meer bewegen.

Met de belofte (‘pledge’) verbindt Platform Weert in Beweging zich aan de doelen van het Nationaal Programma Preventie, met als focus een trendbreuk creëren in de toename van overgewicht, diabetes en inactiviteit.  

Samen sterk – Weert Gezond

Platform Weert in Beweging is actief voor de jeugd met Stay Vital en Jeugd in Beweging, voor bedrijven met de werkgroep Bedrijven in beweging, voor de zorgsector met de werkgroep Zorg- en Welzijn in beweging en rechtstreeks naar de Weerter burger met verschillende publicaties en de website www.beweegnet.nl. Vanaf voorjaar 2017 is Weert J.O.G.G. (Jongeren op Gezond Gewicht) gemeente en platform Weert in Beweging gaat zich parallel hiervan richten op volwassenen, ouderen en mensen met een beperking met Weert Gezond.

 

Oproep

Met behulp van 2 maandelijkse factsheets op gebied van gezonder eten en gezond bewegen, kunnen Weertenaren zich aansluiten als vriend of ambassadeur van Weert in beweging. Je wordt dan op de hoogte gehouden van de Weert Gezond informatie via de mail. www.beweegnet.nl/weert

 

Wil je als bedrijf of zorg- en welzijn organisatie inhaken op de Weert Gezond beweging, samen in 2017 15000 mensen inspireren naar een gezondere leefstijl, met eerlijke informatie over gezonder leven, meld je dan aan als bedrijven ambassadeur op www.beweegnet.nl/weert

 

Voor meer informatie, mail naar info@beweegnet.nl

terug naar overzicht