Nieuws Winnaars Kiwanis Sportgala Weert in Beweging

gepubliceerd op: 01-02-2017 15:28

Voor het eerst werden de sporters van Weert gehuldigd op het eerste Kiwanis Sportgala Weert in Beweging, waar sport, kunst & cultuur zich samen lieten zien.

Het was een drukbezochte avond met veel aandacht voor de sporters. De culturele omlijsting werd verzorgd door RICK. De Big Band RICK onder leiding van Mia Claessens heeft de hele avond muzikaal omlijst. Een prachtig optreden van het Showballet RICK onder leiding van Sandra Höpfner-Buchnitzki en uiteraard gaven de Fresh Allstars een spetterende show.

Al met al een zeer geslaagde avond. Cindy Denessen: “Vier jaar geleden al droomde ik om onze sporters ook een podium te kunnen bieden in Weert. Ik heb drie jaar lang sporters gehuldigd tijdens de presentatie van de Stadsagenda Weert, maar nu is dit echt de kroon op mijn werk. Door de samenwerking met de Weerter Sportraad, Gemeente Weert, RICK en de Kiwanis is dit gala mogelijkgemaakt in ons mooie Munttheater in Weert. Met heel veel plezier kijk ik terug op deze fantastische avond.”

 

De winnaars zijn:

Sportman van het jaar 2016: Aito Köster (boksen)

Sportvrouw van het jaar 2016: Vera van Pol (turnen).

Sportcoach van het jaar 2016: Raymon Truijen (Fresh Allstars

Sporttalenten van het jaar 2016:  Alessandra Wiezer (paardrijden eventing) en Lorenzo Caboni (breakdance).

G-Sporter van het jaar 2016: Vincent Hendrikx (zwemmen)

Sportteam van het jaar 2016 - Lei de Borgie Bokaal: Fresh Allstars (breakdance).

Eremedaille/vrijwilliger van het jaar 2016: Wiel Weijgerse postuum (boksen en zwemmen)

Op het sportgala werden tevens prachtige kunstwerken van PSW, RICK en het Toon Hermans Huis Weert geveild en bracht een totaalbedrag op van 4.550 euro. Dit gaat besteed worden de drie goede doelen van de avond: Stichting Ontspanwater, project Kip Jenn en het Toon Hermans Huis in Weert.

Kip Jenn  is een een droomproject van Jennifer Konings (25) uit Weert, die als sinds haar jeugd een progressieve hersenziekte heeft waardoor haar beperkingen steeds meer toenemen. Middels prachtige schilderijtjes vertelt zij hoe je toch positief in het leven kunt staan. Kip Jenn is een project met als doel een prachtig boekje te kunnen uitgeven voor andere kinderen in Nederland die deze ziekte hebben en hier kracht uit kunnen putten.  In samenwerking met de Hersenstichting Nederland zal dit boekje verspreid gaan worden.

Nog meer sportiviteit: In de foyer van het Munttheater gaf Bjorn Jaeken een tafeltennisdemonstratie en het dartteam Fanatics uit Weert een demonstratie darten. De gasten konden zelf ook pijltje gooien.

Het Sportgala Weert in Beweging werd mede mogelijk gemaakt door platform Weert in Beweging, de Weerter Sportraad, de Gemeente Weert, de Kiwanis Weert, Weert Media Groep en sponsoren.

terug naar overzicht