Nieuws NedZink kiest voor duurzame gezondheid

gepubliceerd op: 20-12-2016 11:21

Vanuit de werkgroep “Duurzaam Inzetbaar, fit for the future” is NedZink B.V. op zoek gegaan naar een volgende stap om het programma Fit for the Future’ (gezondheid nieuwsbrieven en spandoeken) op het gebied van gezondheid te kunnen ondersteunen.

Zo is NedZink in contact gekomen met John van Heel (EFAA/Nieuwe Gezondheid, Life Style Vitae in Weert). Gestart is met een brainstorm met van Heel om te zien hoe ondersteuning in te richten zou kunnen zijn.

Omdat NedZink als bedrijf een rustig traject (evolutie en geen revolutie) op dit gebied wil afleggen hebben ze besloten om te starten met voorlichting in de vorm van lezingen ondersteund met inspiratie posters Nieuwe Gezondheid in het bedrijf. “De lezingen waarmee iedereen binnen het bedrijf werd voorgelicht, aan de hand van voorbeelden en onderbouwde feiten, over wat te doen om een gezonde levensstijl na te streven, hebben vanaf het eerste moment effect gehad op een langzaam groter wordende groep mensen binnen de organisatie”, aldus Arie Murk, lid van de projectgroep binnen NedZink. De bewegingsmonitoren die in buikleen zijn gegeven hebben veel mensen laten zien dat er te weinig werd bewogen, een van de twee belangrijke pijlers voor een duurzaam gezond leven.

Na de eerste lezingen over bewegen en voeding, is er een eerste groep mensen meteen gestart om in de pauzes een wandeling te gaan maken en een aantal hebben een stappenteller heeft gekocht of geïnstalleerd op de mobiele telefoon. De leiding binnen de organisatie ziet ook dat de eetgewoonten van enkele operators stapje voor stapje veranderen naar een gezonder voedingspatroon.

Na de vervolg lezingen ziet NedZink dat er hele ploegen zijn die elkaar op een positieve manier aanspreken op eetgewoonten en bewegen. De mensen zijn gemotiveerd om hun gedrag te veranderen, wel iedereen op zijn eigen tempo. NedZink heeft als bedrijf daarom besloten om samen met van Heel een leefstijlprogramma aan te bieden aan de medewerkers om ze hierbij te ondersteunen.

Arie Murk: “Al met al zien we dat John met zijn ervaring en kunde de groep mensen binnen ons bedrijf weet te bereiken en te raken met zijn boodschap. We zien een steeds groter wordende groep mensen die bewust bezig is met het ontwikkelen van een gezonde levensstijl.”

Iedereen die interesse heeft in een duurzame inzetbaarheid en leefstijl- en preventie programma binnen de eigen organisatie kan contact opnemen met John van Heel via info@nieuwe-gezondheid.nl

 

terug naar overzicht