Nieuws Wereldkampioenschap ‘’Line Throw’’

gepubliceerd op: 09-09-2016 10:18

Bron: WeertdeGekste 8 sept 2016

Van 2 t/m 18 september zijn de wereldkampioenschappen LifeSaving in Eindhoven en Noordwijk. De eerste dagen van dit toernooi met ruim 3500 deelnemers uit 40 landen waren gereserveerd voor de master deelnemers (30 jaar en ouder).

Namens ReddingsBrigade Weert werd er deelgenomen door 8 heren. In dit veld van ruim 1000 deelnemers werden door de heren (Jan, Daan, Huub en Guus) in de estafettes in de categorie 200-229 jaar, 3 Nederlandse Records gezwommen, die alle goed waren voor een top 10 klassering. Verder zijn er verschillende persoonlijke records op de individuele onderdelen gezwommen met de meeste klasseringen in de middenmoot voor hun leeftijdscategorie.

Het onderdeel line throw was echter het hoogtepunt in het zwembad. Hierop hebben Jan en Huub in de categorie 60-64 jaar een zilveren medaille gewonnen in een Nederlands record. Daan en Guus hebben in hun categorie 35-39 jaar zelfs een gouden medaille behaald in een Nederlands record en mogen zich 2 jaar lang wereldkampioen noemen. Daarna volgende nog 2 dagen van wedstrijden op het strand van Noordwijk. Vooral op de maandag waren er zware omstandigheden met flinke golven en stroming. Toch wisten de heren van ReddingsBrigade Weert zicht toch ook goed te weren in deze omstandigheden. Er werden verschillende (halve) finale plaatsen gehaald.

Het WK LifeSaving duurt nog tot 18 september en vindt plaats in het Pieter van den Hoogenband zwembad in Eindhoven, en op het strand in Noordwijk. Toegang is gratis