Nieuws “Op jacht in de nacht”

gepubliceerd op: 25-11-2013 14:43

Van 5 december 2013 tot 2 februari 2014 is er in het Natuur- en Milieucentrum “De IJzeren Man” in Weert de tentoonstelling te zien:

“Op jacht in de nacht”

Veel vogels zijn in de winter vertrokken naar warmere streken, soms duizenden km naar het zuiden. Maar niet alle vogels zijn zo reislustig. Bijvoorbeeld onze uilen blijven het hele jaar door in ons land.

De tentoonstelling “Op jacht in de nacht” laat u alles zien over het leven van deze nachtelijke jagers. Omdat uilen veelal ‘s nachts actief zijn, krijgen de meeste mensen ze niet gauw te zien. Uilen hebben grote ogen waarmee ze ook bij een klein beetje licht, goed kunnen zien. Daarnaast echter kunnen uilen ook uitstekend horen. Zelfs het geritsel van een muis tussen de dorre bladeren is voor de uil al voldoende om hem te kunnen pakken. De uil wordt daarbij ook nog een geholpen door zijn speciale veren. Die veren hebben namelijk aan een kant een soort dons waardoor de vleugels tijdens het vliegen geen geluid maken. Voor een jager natuurlijk erg handig.

Dit en nog veel meer kunt u zien op deze tentoonstelling in het Natuur- en milieucentrum de IJzeren Man.

De tentoonstelling is te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en in het weekend van 13.00 uur tot 16.00 uur in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, gelegen aan de Geurtsvenweg 4 te Weert. De expositie is gratis toegankelijk. (School)groepen kunnen ook op andere tijden de tentoonstelling bezoeken, zij kunnen het beste hierover even bellen met het telefoonnummer 0495 – 524893.

terug naar overzicht