Nieuws Roei Met Ons

gepubliceerd op: 22-03-2016 15:23

Nadat we anderhalf jaar geleden zijn gestart met de bouw hebben we ook het eerste jaar roeien bijna achter de rug. Begin april starten we met het nieuwe seizoen o.a. met een nieuwe instructieperiode, zodat ons ledenaantal kan groeien. We kijken met trots terug op het afgelopen jaar: ruim 20 leden zonder roei-ervaring hebben leren roeien en de bouw is bijna af. De jeugd heeft zelfs al haar eerste medailles gehaald op nationale kampioenschappen. In de zomerperiode is bijna elke dag geroeid, maar ook in de winterperiode hebben we, vooral op zondagochtend, kunnen doorroeien.

 

We zijn ook trots op de vloot die we al hebben. We hebben al meer dan tien boten, die we op voordelige manier hebben kunnen aanschaffen bij zusterverenigingen (en sommige boten zijn geschonken). Prima materiaal om de eerste techniek van het roeien aan te leren. Zowel de bouw als vloot is gefinancierd door eigen middelen van de leden en sponsorgeld (en dus zonder subsidie). Daarnaast is veel tijd en energie gaan zitten in het eigenhandig bouwen en opknappen.

 

Nu komen we als vereniging in een nieuwe fase, waarin we ook willen starten met het uitvoeren van onze plannen rondom G-roeien (voor minder validen) en jeugdroeien. Gesponsord door de Greep naar de Hoorn hebben wij tijdens onze Open Roeidag op 21 maart jl. een nieuwe (2-persoons) boot, de ‘Gouden Greep’, in de vaart genomen. De nieuwe boot is ook geschikt voor jeugd en G-roeien. Op diverse websites is een (foto)reportage van de Open Roeidag en de doping terug te lezen.

 

Maar we willen meer.

 

Twee jaar geleden hebben de Fietsende Ondernemers € 1.500 beschikbaar gesteld voor de aanschaf van een (1-persoons) boot speciaal voor het G-roeien. Deze aanschaf zou precies passen in onze plannen en bovendien hebben de Fietsende Ondernemers ook aangegeven dat ze graag zouden zien, dat we deze boot aanschaffen. De aanschaf van deze boot met toebehoren is echter hoger; we komen dus nog een bedrag te kort.

 

Dit geld hebben we als vereniging nu niet beschikbaar en daarom willen we een actie uitschrijven voor het verwerven van sponsors (onder leden, begunstigers en bedrijven). Iedere bijdrage is welkom!

Mochten we meer ophalen dan benodigd voor de aanschaf van deze boot, dan zullen we het geld reserveren voor andere investeringen in de vloot.

 

We zouden het heel fijn vinden als jullie ook een bijdrage zouden willen doen. Iedere bijdrage is welkom!

Een eventuele gift kan worden overgemaakt op onderstaand rekeningnummer. Wenst u een factuur, dan is een mailtje voldoende. Voor meer informatie over roeien of sponsoring kunt u ook contact opnemen.

 

Alvast hartelijk dank!

 

NB Het is ook nog altijd mogelijk om participaties in de vereniging te kopen.

 

Met sportieve groet,

Namens Roeivereniging Weert

John Smolenaers

penningmeester 06 – 2466 9019 penningmeester@rv-weert.nl

 

NL06ABNA0422947903

rv-weert.nl

RVWeert

@RVWeert

 

terug naar overzicht