Nieuws Esther van den Bor aangesteld als Beweegmakelaar

gepubliceerd op: 11-03-2016 17:06

Bron: Weert-Actueel 11 maart 2016  

 

WEERT - Binnenkort start Esther van den Bor bij Punt Welzijn als combinatiefunctionaris beweegmakelaar in Weert. Zij heeft als taak het dagelijks bewegen én gezond gedrag van burgers in Weert te stimuleren. Van den Bor gaat tevens het totale aanbod van sport- en beweegmogelijkheden in kaart brengen.   

Met de komst van een beweegmakelaar gaat de wens van het Platform Weert in Beweging in vervulling. Dit burgerinitiatief voert projecten uit om het doel ‘Weert in Beweging’ te bereiken. Sport en bewegen wordt als middel ingezet om de participatie en zelfredzaamheid van burgers te bevorderen.  Gemeente Weert investeert al door de inzet van verschillende projecten zoals Let’s Move (onderdeel van Punt Welzijn) of Iedereen Kan Sporten. Een beweegmakelaar tussen (kwetsbare) burgers en sport- beweegaanbod versterkt de huidige uitvoering. Tevens kan van den Bor als verbinder drempels wegnemen om de Weerter burger meer te laten bewegen, bijvoorbeeld door een koppeling met een beweegmaatje.  

Samen met haar collega’s (combinatiefunctionarissen van sportverenigingen) en andere verenigingen vormt ze een stevig netwerk om hierin een aangepast activiteitenaanbod aan te bieden. Burgers met weinig financiële middelen kunnen bijvoorbeeld de Easy Sport Pas gebruiken om op een laagdrempelig manier te sporten/bewegen. Een gezond beweeggedrag kan lagere zorgkosten in de toekomst opleveren. Daarom houdt de beweegmakelaar contact met huisartsen en praktijkondersteuners om inactieve burgers in beweging te krijgen. Naar verwachting start Esther van den Bor per april met haar nieuwe takenpakket bij Punt Welzijn. Begin 2017 worden de werkzaamheden geëvalueerd. Meer informatie is te vinden op www.beweegnet.nl/Weert. Heeft u vragen over sport- en beweegmogelijkheden in Weert, neem gerust contact op via email: e.vandenbor@puntwelzijn.nl of 06-54210469

terug naar overzicht