Nieuws Themamiddag Tungelroyse Beek zondag 20 maart

gepubliceerd op: 10-03-2016 08:34

Themamiddag Tungelroyse Beek, zondag 20 maart van 13.00-16.00 uur

Samen met het IVN Weert en het Waterschap Peel en Maasvallei organiseert het Natuur- en Milieucentrum de IJzeren Man een themamiddag over de Tungelroyse Beek. Het herstel- en saneringsproject van deze beek is zeer aansprekend en heeft een landelijke bekendheid verkregen. Op deze middag in het centrum kunt u zich op allerlei manieren (laten) informeren over dit project. U kunt experimenten uitvoeren, er is kaartmateriaal ter bestudering (of u kunt zich daarover laten informeren), er zijn opdrachten over de natuur van de beek, u verwerft meer kennis over de betekenis van de beek in relatie tot klimaatverandering en ga zo maar door. Ook wordt er een begeleid waterexperiment uitgevoerd in de beek in de IJzeren Man (om 14.30 en om 15.30 uur) Kortom een bijzonder interessante middag. Niets voor de kinderen….??? Nee hoor, neem die gerust mee, want juist voor hen zijn er ook een aantal leuke opdrachten. Wat dacht u van stroom opwekken in de beek bijvoorbeeld.

Standaard opmerking bij dit soort projecten is altijd:  eerst hebben ze die beken rechtgetrokken en nu moeten ze weer slingeren. Wat een geld dat allemaal kost. Wel na deze middag is u duidelijk geworden waarom dat hermeanderen beslist een goede zaak is,… meer dan de moeite waard.

 

Datum: 20 maart 2016 Tijd: 13.00-16.00 uur (om 14.00 is de officiële opening van de tentoonstelling Tungelroyse beek). Plaats: NMC De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4, 6006 SN Weert (nabij het zwembad achteraan de parkeerplaats) Inlichtingen: Ad Havermans 0495-533271 Deelname is gratis.

terug naar overzicht