Nieuws Maaike Caelers 22e bij World Series in Abu Dhabi

gepubliceerd op: 08-03-2016 10:31

Bron: middenlimburg-actueel

07 maart 2016

WEERT/ABU DHABI - Triatlete Maaike Caelers uit Weert is op de 22e plek geëindigd bij de World Cup in Abu Dhabi. Zij finishte op ruim twee minuten van winnares Jodie Stimpson uit Groot Brittanië. Maaike Caelers beleefde vorig jaar een wisselvallig seizoen. Bij internationale wedstrijden behaalde zij met een 10e plek in Gold Coast haar beste resultaat. In augustus werd ze, ondanks pijnlijke ribben door een val, knap Nederlands kampioen op het onderdeel sprint. Door deze blessure mistte zij echter het Olympic Test Event voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.  In het rijke oliestaatje vond afgelopen weekend de eerste ITU World Triathlon Series van 2016 plaats. Maaike kwam als 46e (19:47) uit het water na het eerste onderdeel. Ondanks een massale valpartij, werkte ze zich tijdens het fietsen flink naar voren. Caelers bereikte uiteindelijk in een tijd van 1:58:23 de finish. Jodie Stimpson won in Abu Dhabi in een tijd van 1:56:10. Maaike toonde via Twitter de verwondingen aan haar hand die ze had overgehouden aan de val.