Nieuws Mediavrouw weigert medicatie!

gepubliceerd op: 02-02-2016 16:52

Leefstijl als nieuw gezondheidsrecept.

Bij de jaarlijkse controle van de huisartspraktijkondersteuner kreeg Cindy Denessen (50, media eigenaar) minder goed nieuws te horen. Er werd een hoge bloeddruk, overgewicht en een hoog cholesterolgehalte geconstateerd. Medicatie was het recept van de huisarts, voor bloedverdunners en cholesterolverlagers, maar Cindy weigerde deze en stelde een andere remedie voor, zij wilde het oplossen met haar leefstijl. Eigenlijk was het noodzakelijk dat Cindy de medicijnen nam omdat ze met de hoge waardes in een verhoogde risicogroep valt. Cindy kreeg het voordeel van de twijfel en mag, wel onder controle van de huisarts, gaan uittesten of de waardes binnen 26 weken weer goed kunnen zijn door haar leefstijl te gaan veranderen waardoor ook de overtollige kilo's zullen verdwijnen.

“Als ik nu aan de pillen ga, dan slik ik over 10 jaar misschien 5 soorten pillen, waaronder een aantal om de bijwerkingen van de andere te verminderen, daar heb ik geen zin in” aldus Cindy. Cindy ging op zoek naar een erkend gewicht controle programma en stootte op de Leefstijl- en Afslank Challenge, een erkende interventie voor mensen met licht, maar ook met zwaar overgewicht, geheel gebaseerd op een gezonde leefstijl.

Cindy heeft zich bereid gevonden om haar op film te laten volgen. Via het Youtube kanaal ‘Leefstijl Challenge’ worden de ervaringen en resultaten van Cindy vastgelegd. Hierdoor wordt op unieke en inspirerende wijze een voorbeeld gegeven voor diegenen die ook aan hun leefstijl willen werken.

De eerste aflevering staat al online.

Meer informatie: https://www.youtube.com/channel/UCKjDzCcXSNYDjVYp0rr2z4Q

 ___________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:

Meer informatie en/of interview: Cindy Denessen-Bastiaans 06 – 207 49 885 cindybastiaans@live.nl

De coach: John van Heel 06--53623485 j.vanheel@efaa.nl

terug naar overzicht